Az állatorvosok, akik gyógyszert szednek az utcákra, a hajléktalanok háziállatainak gondozására

, nem minden kutya, valamint macskája él egy játék, ételek, valamint élelmiszer -tálak kényelmében. Valójában az 50 000-100 000-nek egyáltalán nincs háza … és a tulajdonosok sem. Ugyanakkor Dr. Jon Gellernek, valamint más állatorvosoknak köszönhetően, mint ő, ezek a háziállatok, valamint a tulajdonosok hozzáférhetnek a megelőző orvosláshoz, valamint az ország pop-up klinikáin.

„Az állatgyógyászat nem a kilenc -öt munka, valamint azután hazamegy” – mondta Dr. Geller, a Colo -i Fort Collins sürgősségi szakember foglalkozzon mind a háziállatok, valamint a tulajdonosok mentális, mind fizikai egészségével és wellnessjével, mivel ezek mind fizikailag, mind mentálisan összekapcsoltak. Ez valóban egy egészségügyi és wellness kérdés, ahol a háziállat, valamint a tulajdonos egészsége és wellnesse összefonódik. ”

Az állatorvosok rendkívül komolyan veszik ezt a követelményt, valamint mozgósítják azokat, hogy gondoskodjanak azoknak, akik nem tudnak fizetni érte, ezáltal sátrakban, autókban és teherautókban élő háziállatok elérésével, valamint kartondobozokkal. Dr. Geller „utcai orvostudományt” fog biztosítani a szakma kevésbé ismert, jóindulatú oldalán, az American Veterinary Medical Association éves konferenciáján, július 21-25-én, Indianapolisban.

“Rendkívül szoros kapcsolat van a hajléktalanok és a háziállatok között, amelyeket általában egyetlen barátjuknak tekintnek” – mondta Dr. Geller. “A kötelék olyan, hogy a hajléktalanok úgy gondolhatják, hogy nem tudnak online háziállatuk nélkül, és végül öngyilkosságot jelentettek.”

Írja be Dr. Geller -t, valamint egy önkéntes állatorvos és technikusok csapatát – helyesen nevezte el az utcai kutya koalíciónak. Felcserepezik a helyszíneket, általában menedékhelyek közelében, valamint havonta, kutyus-központú MASH egységeket állítanak fel Colorado városában. Más csapatok pontosan ugyanezt teszik Floridában, Massachusettsben, Nevada -ban és Kansasban.

Az ügyfeleket általában nem csatlakoztatják a közösségi médiába, így a marketinget szájról szájra végzik a hajléktalanok támogatói a menedékhelyek és az ingyenes étkezési rendezvények mellett. A tipikus kezelések között szerepelt az alapvető vizsgák, az oltások, valamint a tipikus orvosi kérdések, például az allergia és az artritisz kezelése.

„Innovatív és szerények vagyunk” – mondta Dr. Geller. “Nem csinálunk semmi divatot, azonban gondoskodunk arról, hogy a gondozás követelményei teljesüljenek.”

A diagnosztika hordozható vérvizsgálatokkal, valamint vizeletmártó pálcákkal, valamint egy iPhone felhasználásával is futtatható. A spay-k, valamint a semlegesek, valamint más műtétek esetében Dr. Geller az ügyfeleket olyan regionális állatorvosokra utalja, akik adományozzák vagy csökkentik a hivatali eljárások költségeit. Saját nonprofit szervezete, a Katicabogár Alap, általában a költségkülönbséget alkotja, csakúgy, mint a Velvet Assistant Fund, az Avma Alapítvány, valamint a San Diego-i Alapítvánnyal foglalkozik, csak néhányat említve. A hajléktalanok soha nem fizetnek egy centet semmilyen kedvtelésből tartott állatok kezeléséért vagy gyógyszerekért, amelyeket nagyon kevés költséggel járnak hozzá vagy szereznek be.

Amikor ingyenes klinikáit egy hatalmas városban tartják, Dr. Geller csapata napi 50–100 háziállatot lát. A kisebb városok felére húzzák ezt a számot. Azt mondja, hogy mivel egyre több állatorvos vesz részt, a hajléktalanok tulajdonában lévő háziállatok száma rendkívül működőképes számot kell kezelni.

“Van egy megbélyegzés a hajléktalanságról, és néhányan úgy tekinthetik azt a véleményt, hogy a hajléktalanoknak nem szabad háziállatának lennie, hogy gazdaságilag felelőtlen” – mondta Dr. Geller. “Ahogy ezekkel a háziállatokkal bánok, meglepődtem, és rájöttem, hogy bizonyos értelemben sokkal jobb életük van, mint a háziállatok.”

Például megemlíti, hogy ezek a háziállatok idejük nagy részét a szabadban töltik, és állandó társaságban vannak. Ugyanígy szocializáltak, aktívak és ritkán túlsúlyosak – és általában nem éhesek, mivel a tulajdonosok táplálják őket, mielőtt maguk enni fognak.

Ezzel szemben a hajléktalan háziállatok kétszer is fennállnak a szúnyog- és kullancsos betegségek szerződésének veszélye. A veszettség szintén jellemzőbb a szabadban élő háziállatokban. Ha azonban a tulajdonosnak nincs otthona, üres zsebek, valamint bit ételek, az állatorvoshoz való átlátszó nem fog megtörténni segítség nélkül. Ezenkívül a hajléktalanok néha óvatosak az ingyenes klinikákra való részvételről, attól tartva, hogy a hatóságok letiltják háziállataikat, jegyet nem engednek meg, vagy akár bevándorlási kérdésekkel is felszámítják őket.

A háziállatokkal való hajléktalanok szintén veszélyben lehetnek. Dr. Geller egy hajléktalan srácmal foglalkozott, aki egy kisteherautóban lakott egy tojásrétegű baromfi, valamint két macskával. A srácot a bőrén pirosított plakkok borították, amelyek valószínűleg a csirke, a macskák vagy mindkettő élő parazitából származtak. Nem tudott fizetni az új ágyneműért.

Nagyszerű a hajléktalanok és háziállatok kezelésének követelménye, valamint Dr. Geller mindig többet keresSegítség, toborzási erőfeszítései sok állatorvoshoz vezettek az ügyhez.

“A jövő fényesnek tűnik” – mondta. „Az állatorvos gyakornokok vezetik az utat, mint a Wisconsini Egyetem gyakornokai, akik elkezdték a Wiscares -t, a hajléktalanok háziállatainak orvosi szervezetét. Az állatorvosok következő generációja rendkívül szenvedélyes a változás iránt. ”

És ez a különbség határozottan végrehajtható. Dr. Geller a számokat dolgozta: 50 000 állatorvos, havonta két -négy órát járult hozzá a közelgő klinikák szervezéséhez. „Fel tudunk lépni, kibővíthetjük a hajléktalanokat, és kezelhetjük az alacsony jövedelmű háziállatokat, amelyek nem kapnak utcai ellátást. Meg tudunk tenni valamit a megfizethetőségi térről, és meghaladhatjuk az állatorvosok kötelezettségeit. ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

A macska rajongói riasztások: A 2017. évi felmérés 99% -os teljes elégedettségi rátát tesz ki a macskabarát módszerek közöttA macska rajongói riasztások: A 2017. évi felmérés 99% -os teljes elégedettségi rátát tesz ki a macskabarát módszerek között

Szerkesztő Megjegyzés: Dr. Elizabeth Colleran, a havi Pink Honoree hatalma, a macskarabarát gyakorlat társelnöke. Vessen egy pillantást a program eddigi kiemelkedő eredményeire. Ezeket az eredményeket eredetileg a GoodNewsForpets közzétette 2018.